Argh Again!

If it’s not one thing it’s another. Logged in and the load was up to 160+, couldn’t log in as a user, couldn’t write to /home, nothing. Based on the dmesg output (read more for that) it looks like some sort of error in either the scsi drive or the scsi drive itself. Funny (not in a funny way) as I was saying not that long ago how the SCSI drive hasn’t had a blip while the IDE drives were dying off left right and center, and Fred was talking about getting a drive to mirror the /home drive onto. Fsck.


I rebooted with the options to reboot immediately and it went offline, so it’s rebooted, but it’s not coming up now. I have a call into the data center to see what is up… it might need a root password to fsck or something. Will update when they get back to me (dude has to finish dinner or something).


sigh Hope everyone had /home backed up πŸ™ πŸ™ πŸ™ Hope it’s not that bad though <fingers crossed>l;


Update Looks like the disk might be toast. Hopefully fred can convince it to come back to life tomorrow morning though. More on ufies.org.



SCSI disk error : host 0 channel 0 id 0 lun 0 return code = 10000
I/O error: dev 08:02, sector 57344
journal-601, buffer write failed
(device sd(8,2))
kernel BUG at prints.c:341!
invalid operand: 0000
CPU: 1
EIP: 0010:[] Not tainted
EFLAGS: 00010282
eax: 00000036 ebx: f7665000 ecx: 00000000 edx: f6b6bf7c
esi: 00000000 edi: 00000012 ebp: f7665000 esp: c284be14
ds: 0018 es: 0018 ss: 0018
Process kupdated (pid: 7, stackpage=c284b000)
Stack: f897c139 f897ca00 c033b7e0 f89c2b48 f896f4eb f7665000 f8979f20 c284be4c
c014470a 00000029 00001000 0000002c 0000002a 00000000 d41fdb60 f7665000
00000023 00000001 00000004 f8973d5b f7665000 f89c2b48 00000001 00000006
Call Trace: [] [] [] [] []
[] [] [] [] [] []
[] [] [] [] [] []
Code: 0f 0b 55 01 4c c1 97 f8 85 db b8 55 c1 97 f8 74 0c 0f b7 43
SCSI disk error : host 0 channel 0 id 0 lun 0 return code = 10000
I/O error: dev 08:02, sector 57352
SCSI disk error : host 0 channel 0 id 0 lun 0 return code = 10000
I/O error: dev 08:02, sector 57360
[snip]
SCSI disk error : host 0 channel 0 id 0 lun 0 return code = 10000
I/O error: dev 08:02, sector 57472
scsi0:A:0:0: DV failed to configure device. Please file a bug report against this driver.
SCSI disk error : host 0 channel 0 id 0 lun 0 return code = 10000
I/O error: dev 08:02, sector 57480
[snip]
(scsi0:A:0): 40.000MB/s transfers (20.000MHz, offset 63, 16bit)
(scsi0:A:0:0): Unexpected busfree in Data-in phase
SEQADDR == 0x9a
SCSI disk error : host 0 channel 0 id 0 lun 0 return code = 10000
I/O error: dev 08:02, sector 65960
sd(8,2):vs-13070: reiserfs_read_inode2: i/o failure occurred trying to find stat data of [14 149 0x0 SD]
SCSI disk error : host 0 channel 0 id 0 lun 0 return code = 10000
I/O error: dev 08:02, sector 124176
sd(8,2):vs-13070: reiserfs_read_inode2: i/o failure occurred trying to find stat data of [14 434102 0x0 SD]
(scsi0:A:0): 40.000MB/s transfers (20.000MHz, offset 63, 16bit)

Scroll to Top